Äggfri Snoddas

Du behöver

  • 150 g margarin
  • 1 tsk fiberhusk och 1,5 dl vatten
  • 3dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk siktad kakao
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1,5 dl mjölk

Glasyr

  • 75 g margarin
  • 1-2 msk kallt kaffe
  • 1 msk siktad kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3,5 dl florsocker

Garnering

  • kokosflingor

Hur gör man?

ungstemp 175 grader

smörj och bröa en långpanna

Smält margarinet och låt svalna.

vispa socker och matfettet

blanda fiberhusk och vatten i en kastrull och koka upp, vid första bubblan ta av kastrullen och vispa 3-4 min

blanda ner de torra ingredienserna

och tillsätt den gele liknande massan under vispning.

tillsätt mjölken under vispning

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 min

Låt kakan svalna

Smält under tiden margarinet till glasyren.

Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning.

Bred glasyren på kakan och strö kokosen över.

Skär kakan i fyrkantiga bitar.

Populära recept

Se alla