Äggfri Snoddas
Du behöver
- 150 g margarin
- 1 tsk fiberhusk och 1,5 dl vatten
- 3dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk siktad kakao
- 4.5 dl vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1,5 dl mjölk
Glasyr
- 75 g margarin
- 1-2 msk kallt kaffe
- 1 msk siktad kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 3,5 dl florsocker
Garnering
- kokosflingor
Hur gör man?
ungstemp 175 grader
smörj och bröa en långpanna
Smält margarinet och låt svalna.
vispa socker och matfettet
blanda fiberhusk och vatten i en kastrull och koka upp, vid första bubblan ta av kastrullen och vispa 3-4 min
blanda ner de torra ingredienserna
och tillsätt den gele liknande massan under vispning.
tillsätt mjölken under vispning
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 15 min
Låt kakan svalna
Smält under tiden margarinet till glasyren.
Tillsätt de övriga ingredienserna under omrörning.
Bred glasyren på kakan och strö kokosen över.
Skär kakan i fyrkantiga bitar.