Fisksoppa a´la Hellstrandia

Du behöver

  • 1 msk mjölkfritt margarin
  • 1 tsk curry
  • 1 st Knorr fiskbuljong (kontrollera innehåll)
  • 4 dl vatten
  • 1 dm purjolök i skivor
  • 4 st morötter rårivna
  • 4 dl Oatly havregrädde
  • 4 dl Solhavre
  • 400 g Kolja el torsk i tärningar
  • Dill fryst eller färsk efter smak
  • 500 g skalade färska eller frysta räkor
  • En skvätt saft av en halv citron
  • citronpeppar, salt efter smak

Hur gör man?

Smält 1 msk smör i en stor gryta. Lägg i 1 tsk curry och sedan purjolöken och fräs runt. Häll i 4 dl vatten tillsammans med 1 st Knorr fiskbuljong. Låt detta puttra tills buljongen löst upp sig och lägg efter detta i 400 g Kolja el Torsk skurna i fisktärningarna tillsammans med rårivna morötterna, Oatlys havregrädde och Solhavren. Detta ska koka tills fisken är vit.

Krydda med citronpeppar och saften av en citron och dill. Någon minut innan detta är dax att serveras kan du lägg i räkorna men låt dessa inte koka med utan bara värmas med för annars blir de så sega och hårda. efter att du lagt i räkorna kan du kolla av saltsmaken. Räkorna är ganska salta så av den anledningen bör man vara lite sparsam med saltandet vid tilllagningen.

Smaklig måltid! Servera gärna bröd till detta!

Populära recept

Se alla