Glutenfria Pepparkakor

Du behöver

  • 1 dl socker
  • ½ dl ljus sirap
  • ½ dl vatten
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk ingefära
  • ½ tsk nejlikor
  • ½ tsk kardemumma
  • ca. 3 ½ dl glutenfri mjölkfri ljus mjölmix
  • ½ tsk bikarbonat

Hur gör man?

  1. Häll upp socker, sirap och vatten i en kastrull. Låt blandningen koka upp.

  2. Mätt upp matfettet och alla kryddor och lägg alltsammans i en bunke.

  3. Häll den heta sockerlagen och rör tills matfettet smält.

  4. Blanda det mesta av mjölmix och bikarbonat. Spara lite mjölmix till utbakningen. Rör ner mjölet i kryddblandningen. Degen blir ganska lös men tjocknar när den får stå.

Placera degen kallt i några timmar eller låt den vila över natten.

  1. Strö lite mjölmix på arbetsbänken och kavla degen ganska tunt, ca 2 mm. Eller kavla degen mellan plastfilm, då går kavlingen lätt och degen fastnar inte. Ta ut kakorna med mått.

  2. Grädda pepparkakorna mitt i ugnen i 225 grader i 5 - 7 minuter.

Dessa pepparkakorna gör jag varje jul och är super goda!

Populära recept

Se alla