Glutenfria Pepparkakor
Du behöver
- 1 dl socker
- ½ dl ljus sirap
- ½ dl vatten
- 100 g mjölkfritt margarin
- 1 tsk kanel
- 1 tsk ingefära
- ½ tsk nejlikor
- ½ tsk kardemumma
- ca. 3 ½ dl glutenfri mjölkfri ljus mjölmix
- ½ tsk bikarbonat
Hur gör man?
-
Häll upp socker, sirap och vatten i en kastrull. Låt blandningen koka upp.
-
Mätt upp matfettet och alla kryddor och lägg alltsammans i en bunke.
-
Häll den heta sockerlagen och rör tills matfettet smält.
-
Blanda det mesta av mjölmix och bikarbonat. Spara lite mjölmix till utbakningen. Rör ner mjölet i kryddblandningen. Degen blir ganska lös men tjocknar när den får stå.
Placera degen kallt i några timmar eller låt den vila över natten.
-
Strö lite mjölmix på arbetsbänken och kavla degen ganska tunt, ca 2 mm. Eller kavla degen mellan plastfilm, då går kavlingen lätt och degen fastnar inte. Ta ut kakorna med mått.
-
Grädda pepparkakorna mitt i ugnen i 225 grader i 5 - 7 minuter.
Dessa pepparkakorna gör jag varje jul och är super goda!