Glutenfria solros och linfrömuffins (i bakmaskin)

Du behöver

  • 3 dl vatten
  • 5 dl glutenfri mjölmix
  • ½ msk torrjäst
  • 1 dl solrosfrön
  • ½ dl linfrö
  • 1 msk olja

Hur gör man?

Jag har gjort dessa i min bakmaskin med hjälp av degprogrammet som finns där, men man skulle lika gärna kunna göra det utan hjälp av bakmaskinen, och man kan säkert göra ett helt bröd av det också.

Häll först vattnet i degskålen och därefter mjölmix, solrosfrö, linfrö, olja och till sist torrjäst. Använd sedan degprogrammet som bara knådar degen (på min bakmaskin tog det ca 1h 30 min). Lägg sedan degklickar i passande storlek i muffinsformar och låt ev. jäsa i 30 min. Sätt sedan in dem i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min.

Populära recept

Se alla