Ananaspaj
Du behöver
Pajdeg
- 3 dl vetemjöl
- 150 g Smält mjölkfritt margarin
- 1 dl socker
- 1 tsk bakpulver
Fyllning
- 2 burk krossad ananas
- Spadet från 1 burk ananas
- 2 dl Sour Prieme (mjölkfri creme fraiche)
- 1 dl socker
- 1 tsk vanillinsocker
Hur gör man?
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Smörj formen.
- Blanda alla torra ingrendienserna och blanda sedan i 150 gram smält mjölkfritt margarin.
- Tryck ut pajdegen i formen och tryck ner kanterna så att det blir en jämn kant runt om så att kanterna blir jämna och inte blir brända.
- Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll i formen.
- Ställ in i mitten av ugnen på 200 grader i 30 minuter.
- Serveras med mjökfri vaniljglass.
Detta är våran favorit i stället för att ha tårta på kalas.