Korvbröd

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 0.5 dl olja eller flyttande mjölkfritt margarin
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • ca 1.4 liter vetemjöl special

Hur gör man?

Ljumma vattnet och fettet till 37 grader(45-50 om du använder torräst).

Lös jästen med degspadet.

Tillsätt salt, socker och det mesta av mjölet.

Låt den jäsa under bakduk ca 30min.

Knåda in resten av mjölet.

Dela degen i 2 delar. Platta eller kavla ut dem till 2 längder, ca 12 cm breda och 25 cm långa.

Skär dem tvärsöver med en vass kniv i lika breda delar. Lägg dem med snittytan uppåt på smorda plåtar eller på bakplåtspapper. Låt bröden jäsa väl under bakduk, ca 30 min.

Grädda mitt i ugnen i 225-250 grader, 5-8 min. Ivarmluft 200 grader, 8-10 min.

Låt bröden kallna under bakduk på galler.

(Jag använder vanligt vetemjöl istället för special)

Populära recept

Se alla