Bärtarteletter
Du behöver
PAJDEG
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 150 g mjölkfritt margarin
- 1 dl socker
- 3 msk vatten
FYLLNING
- 3/4 dl socker
- 3 1/4 dl laktosfri mjölk (Valio el. Arla)
- 2 1/2 tsk maizena
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 1/2 dl laktosfri vispgrädde (Valio)
- 4 dl bär, t ex hallon, vinbär, blåbär
Hur gör man?
- Hacka samman ingredienserna till pajdegen i t ex matberedare. Linda in degen i plastfolie och lägg kallt ca 30 min.
- Bryn sockret till fyllningen i en kastrull. Häll på mjölk och rör tills sockret har löst sig.
- Rör ut maizena i lite kall mjölk. Blanda ner redningen i sockermjölken och koka upp.
- Låt krämen svalna och smaka av med vaniljsocker.
- Vispa grädden och vänd ner den i krämen. Ställ den kallt.
- Tryck ut pajdegen i ca 12 små veckade bakelseformar, sk tartelettformar, ca 10 cm i diameter.
- Nagga degen med en gaffel. Grädda formarna mitt i ugnen i 225 grader, ca 10 min.
- Låt formarna svalna något och lossa dem sedan. Låt dem kallna helt.
- Fyll tarteletterna med krämen och täck med färska bär. Servera genast.