KÅLDOLMAR
Du behöver
- 1 litet vitkålshuvud
- Fyllning: 2 dl kokt råris
- 1 hackad paprika
- 1 dl kokt hirs
- ½ gul lök
- 2-3 msk hackad dill
- 1 msk tomatpuré
- Riven ost
- buljong
Såsen
- 4 dl buljong
- 2 msk rismjöl
- Tamari
- Lite grädde
- Några droppar lönnsirap
- Koriander och kummin att krydda såsen med
Hur gör man?
Förväll kålbladen i kokande vatten några minuter. Blanda ihop fyllningen och smaka av. Lägg en klick fyllning på varje blad och rulla ihop dem. Lägg dolmarna på ett ugnssäkert fat och stek dem i 175 grader i 20-25 min.
Såsen
Rör ut mjölet i lite av grönsaksspadet och rör ned det i den heta buljongen. Koka upp under omrörning och låt den sjuda i ca 5 minuter. Smaka av med saltet, grädden och lönnsirapen.