KÅLDOLMAR

Du behöver

  • 1 litet vitkålshuvud
  • Fyllning: 2 dl kokt råris
  • 1 hackad paprika
  • 1 dl kokt hirs
  • ½ gul lök
  • 2-3 msk hackad dill
  • 1 msk tomatpuré
  • Riven ost
  • buljong

Såsen

  • 4 dl buljong
  • 2 msk rismjöl
  • Tamari
  • Lite grädde
  • Några droppar lönnsirap
  • Koriander och kummin att krydda såsen med

Hur gör man?

Förväll kålbladen i kokande vatten några minuter. Blanda ihop fyllningen och smaka av. Lägg en klick fyllning på varje blad och rulla ihop dem. Lägg dolmarna på ett ugnssäkert fat och stek dem i 175 grader i 20-25 min.

Såsen

Rör ut mjölet i lite av grönsaksspadet och rör ned det i den heta buljongen. Koka upp under omrörning och låt den sjuda i ca 5 minuter. Smaka av med saltet, grädden och lönnsirapen.

Populära recept

Se alla