Fisksoppa med curry
Du behöver
- 3 msk mjölkfritt margarin
- 3 tsk curry (Santa Marias smakar bäst)
- 1 skivad purjolök
- 3 msk vetemjöl eller maizena
- 1 liter kallt vatten
- 1 paket (ca 300 g) frysta ärtor och morötter
- 1 paket (ca 400 g) fryst torsk eller liknande
- 2 tsk salt
- 1 ½ dl laktosfri vispgrädde (Valio)
- 1 paket fryst dill
Hur gör man?
Fräs margarin och curry i en tjockbottnad större kastrull. Tillsätt den skivade purjon och fräs ytterligare några minuter på medelstark värme. Strö över vetemjöl och rör om. Tillsätt allt vatten och koka upp. (Variant: Lös upp maizena i det kalla vattnet och häll i kastrullen. Koka upp.) Tillsätt de frysta grönsakerna och saltet, koka upp. Tillsätt fisken skuren i lagom stora "munsbitar", koka upp och låt soppan sjuda 7 - 10 min tills fisken är färdig. Tillsätt grädden och den frysta dillen. Låt soppan bli genomvarm. Smaka eventuellt av med mer salt.