Lussekatter

Du behöver

  • 75 g smör eller margarin
  • 2 dl mjölk
  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 2 tsk fiberHUSK
  • 1 dl Kesella, mager kvarg
  • 1 dl socker
  • 1 st ägg
  • 0,5 g saffran
  • 1 krm salt
  • 1 pkt Semper "röd" mix (spara 1 1/2 dl till utbakningen)
  • Russin
  • Ägg

Hur gör man?

Smält fettet, häll på mjöken och låt det bli ljummet, ca 37 grader.

Vispa ut jästen och sedan fiberHUSKen i degspadet. Låt svälla en stund.

Tillsätt Kesella, socker, ägg, saffran och salt.

Arbeta in mixen, spara ca 1 1/2 dl till utbakningen.

Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.

Arbeta ihop degen, dela den i 20 bitar och baka ut till lussekatter. Garnera med russin.

Jäs övertäckta på plåt ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg.

Grädda i 250 grader, ca 5 minuter.

Jag har provat många glutenfria lussekatts-recept men dessa blir precis som glutniska tycker jag! Receptet är taget från www.semper.se men jag har tillsatt fiberHUSKEN.

Populära recept

Se alla