Lussekatter
Du behöver
- 75 g smör eller margarin
- 2 dl mjölk
- 1 pkt jäst (50 g)
- 2 tsk fiberHUSK
- 1 dl Kesella, mager kvarg
- 1 dl socker
- 1 st ägg
- 0,5 g saffran
- 1 krm salt
- 1 pkt Semper "röd" mix (spara 1 1/2 dl till utbakningen)
- Russin
- Ägg
Hur gör man?
Smält fettet, häll på mjöken och låt det bli ljummet, ca 37 grader.
Vispa ut jästen och sedan fiberHUSKen i degspadet. Låt svälla en stund.
Tillsätt Kesella, socker, ägg, saffran och salt.
Arbeta in mixen, spara ca 1 1/2 dl till utbakningen.
Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.
Arbeta ihop degen, dela den i 20 bitar och baka ut till lussekatter. Garnera med russin.
Jäs övertäckta på plåt ca 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 250 grader, ca 5 minuter.
Jag har provat många glutenfria lussekatts-recept men dessa blir precis som glutniska tycker jag! Receptet är taget från www.semper.se men jag har tillsatt fiberHUSKEN.