Baconsås
Du behöver
-
(1 krm chilipulver)
-
1 gul lök
-
1 klyfta vitlök
-
1 pkt bacon
-
ca 2 dl Oatly grädde
-
ca 2 dl solhavremjölk
-
Expertuttalande om havre i behandlingen av celiaki.
-
Resultatet av ett antal kliniska studier talar för att havre kan ingå i kosten hos de allra flesta med celiaki. Det stöds av vunna patienterfarenheter, havres olika positiva egenskaper samt det faktum att havre aldrig entydigt visats vara skadligt vid celiaki.
-
Det ska vara helt frivilligt att låta havre ingå i behandlingen av celiaki. Det ska baseras på ett personligt ställningstagande och bör ske i samråd med behandlande läkare, med dokumentation och uppföljning som ett naturligt led i en patient-läkarrelation
Hur gör man?
Pressa vitlöken i stekpanna, tillsammans med hackad lök. (Strö över chilipulvret). Låt löken bli mjuk.
Skär bacon i smala strimlor och låt steka med. När den fått lagom färg häll på grädden och mjölken. Puttra tills allt blivit varmt.
Koka ris eller pasta (glutenfri).