
Köttfärsbiffar med tortillaskal
Annons
Du behöver
- 1 kg nötfärs
- 1½ hackad gul lök
- 1 kruka persilja
- ½- 1 köttbuljongtärning (kontrollera innehåll)
- 5 msk kokt vatten
- 3 msk Oatly Imat
- salt
- svartpeppar
Tillbehör
-
fullkornsris
-
sallad
-
gurka
-
tomat
-
majs
-
fetaost (för den som tål mjölkprotein)
-
salsasås (kontrollera innehåll)
-
Resultatet av ett antal kliniska studier talar för att havre kan ingå i kosten hos de allra flesta med celiaki. Det stöds av vunna patienterfarenheter, havres olika positiva egenskaper samt det faktum att havre aldrig entydigt visats vara skadligt vid celiaki.
-
Det ska vara helt frivilligt att låta ren havre ingå i behandlingen av celiaki. Det ska baseras på ett personligt ställningstagande och bör ske i samråd med behandlande läkare, med dokumentation och uppföljning som ett naturligt led i en patient-läkarrelation
Annons
Hur gör man?
Koka upp vattnet och vispa ut buljongen i vattnet samt häll i Imat. Hacka löken och persiljan fint, tillsätt salt och peppar och sist blanda ner köttfärsen i röran. Forma runda, platta biffar och stek dem i olivolja i stekpannan tills de är genomstekta.
Servera dem i varma mjuka tortillaskal med fullkornsris, grönsaker, ost och salsasås.
Annons