Köttfärsbiffar med tortillaskal

Köttfärsbiffar med tortillaskal

Annons

Du behöver

  • 1 kg nötfärs
  • 1½ hackad gul lök
  • 1 kruka persilja
  • ½- 1 köttbuljongtärning (kontrollera innehåll)
  • 5 msk kokt vatten
  • 3 msk Oatly Imat
  • salt
  • svartpeppar

Tillbehör

  • fullkornsris

  • sallad

  • gurka

  • tomat

  • majs

  • fetaost (för den som tål mjölkprotein)

  • salsasås (kontrollera innehåll)

  • Resultatet av ett antal kliniska studier talar för att havre kan ingå i kosten hos de allra flesta med celiaki. Det stöds av vunna patienterfarenheter, havres olika positiva egenskaper samt det faktum att havre aldrig entydigt visats vara skadligt vid celiaki.

  • Det ska vara helt frivilligt att låta ren havre ingå i behandlingen av celiaki. Det ska baseras på ett personligt ställningstagande och bör ske i samråd med behandlande läkare, med dokumentation och uppföljning som ett naturligt led i en patient-läkarrelation

Annons

Hur gör man?

Koka upp vattnet och vispa ut buljongen i vattnet samt häll i Imat. Hacka löken och persiljan fint, tillsätt salt och peppar och sist blanda ner köttfärsen i röran. Forma runda, platta biffar och stek dem i olivolja i stekpannan tills de är genomstekta.

Servera dem i varma mjuka tortillaskal med fullkornsris, grönsaker, ost och salsasås.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons