
Fiskgratäng med citron och dill
Du behöver
- 4 portionsbitar torsk
- 1 tsk salt
- 4 krm vitpeppar
Gratängsås
- 2 msk margarin Karlshamn Mjölkfritt
- 4 msk maizenamjöl
- 3 dl vatten
- ½ dl Rapsy Matlagningspulver
- skal och saft av ½ citron
- 4 msk dill, sköljd och finhackad
- 4 krm salt
- 2 krm vitpeppar
- gurkmeja (till färgsättning, valfritt)
Hur gör man?
Lägg fisken i osmord ugnsfast form, fisken ska ligga tätt i formen, och krydda med salt och vitpeppar.
Vispa samman vatten, Matlagningspulver och maizena i en kastrull, koka upp och låt sjuda några minuter under omrörning.
Tillsätt matfett, rivet citronskal, citronsaft och dill. Smaka av med salt och peppar.
Häll gratängsåsen över fisken och gör ett rutmönster av gurkmeja.
Grädda i ugn 175 grader 25-30 minuter.
Annons