Fiskgratäng med citron och dill

Du behöver

  • Ingredienser
  • 4 st portionsbitar torsk
  • 1 tsk salt
  • 4 krm vitpeppar

Gratängsås

  • 2 msk margarin Karlsham Mjölkfritt
  • 4 msk maizenamjöl
  • 3 dl vatten
  • ½ dl Rapsy Matlagningspulver
  • ½ citron rivet skal och saft
  • 4 msk dill, sköljd och finhackad
  • 4 krm salt
  • 2 krm vitpeppar
  • ev gurkmeja till färgsättning

Hur gör man?

Lägg fisken i osmord ugnsfast form, fisken ska ligga tätt i formen, och krydda med salt och vitpeppar.

Vispa samman vatten, Matlagningspulver och maizena i en kastrull, koka upp och låt sjuda några minuter under omrörning.

Tillsätt matfett, rivet citronskal, citronsaft och dill. Smaka av med salt och peppar.

Häll gratängsåsen över fisken och gör ett rutmönster av gurkmeja.

Grädda i ugn 175 grader 25-30 minuter.

Populära recept

Se alla