
Äppelpaj utan gluten
Du behöver
Pajdegen
- 3 dl glutenfri mjölmix
- 125 g mjölkfritt matfett
- 1 krm bakpulver
- 1 msk socker
- 2 msk vatten
Fyllningen
- 50 g mjölkfritt matfett
- ½ dl socker
- 2 ägg
- 100 g riven mandelmassa
- 3–4 äpplen
- kanel efter behag
Hur gör man?
Pajdegen
- Arbeta snabbt ihop glutenfri mjölmix, matfett, bakpulver, socker och vatten till en smidig pajdeg, gärna i matberedare.
- Låt pajdegen vila kallt i 30 minuter.
- Tryck ut degen med glutenfri mjölad hand i en pajform.
- Förgrädda pajdegen i 200 °C i 10 minuter.
Fyllningen
- Smält matfettet i en kastrull.
- Tillsätt socker, de söndervispade äggen och riven mandelmassa.
- Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknar, men låt den inte koka.
- Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet.
- Skala och klyfta äpplena.
- Vänd äppelklyftorna i kanel och stick ner dem i fyllningen.
- Grädda pajen i 200 °C i 40–45 minuter i ugnens nedre del.
- Servera gärna med glass, grädde eller vaniljsås.
Annons