Äppelpaj
Du behöver
Pajdegen
- 3 dl MixWell ljust basmjöl eller ljust laktosfritt basmjöl
- 125 gram matfett
- 1 kryddmått bakpulver
- 1 msk socker
- 2 msk vatten
Fyllningen
- 50 gram matfett
- 1/2 dl socker
- 2 ägg
- 100 gram riven mandelmassa
- 3-4 äpplen
- kanel efter behag
Hur gör man?
Pajdegen
Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en smidig pajdeg. Går utmärkt i matberedare.
Låt vila kallt i 30 minuter.
Tryck ut degen med mjölad hand i en pajform.
Förgrädda 10 minuter i 200 grader.
Fyllningen
Smält margarinet.
Tillsätt socker, de söndervispade äggen och mandelmassan.
Sjud under omröring till blandningen tjocknar.
OBS! får ej koka.
Häll fyllningen i pajskalet.
Skala och klyfta äpplena.
Vänd äppelklyftorna i kanel och stick ner dem i smeten.
Grädda i 200 grader 40-45 minuter i ugnens nedre del.
Servera med glass, grädde eller vaniljsås.