Äppelpaj utan gluten

Äppelpaj utan gluten

Du behöver

Pajdegen

  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 125 g mjölkfritt matfett
  • 1 krm bakpulver
  • 1 msk socker
  • 2 msk vatten

Fyllningen

  • 50 g mjölkfritt matfett
  • ½ dl socker
  • 2 ägg
  • 100 g riven mandelmassa
  • 3–4 äpplen
  • kanel efter behag

Hur gör man?

Pajdegen

  1. Arbeta snabbt ihop glutenfri mjölmix, matfett, bakpulver, socker och vatten till en smidig pajdeg, gärna i matberedare.
  2. Låt pajdegen vila kallt i 30 minuter.
  3. Tryck ut degen med glutenfri mjölad hand i en pajform.
  4. Förgrädda pajdegen i 200 °C i 10 minuter.

Fyllningen

  1. Smält matfettet i en kastrull.
  2. Tillsätt socker, de söndervispade äggen och riven mandelmassa.
  3. Sjud blandningen under omrörning tills den tjocknar, men låt den inte koka.
  4. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet.
  5. Skala och klyfta äpplena.
  6. Vänd äppelklyftorna i kanel och stick ner dem i fyllningen.
  7. Grädda pajen i 200 °C i 40–45 minuter i ugnens nedre del.
  8. Servera gärna med glass, grädde eller vaniljsås.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons