Äppelpaj

Du behöver

Pajdegen

  • 3 dl MixWell ljust basmjöl eller ljust laktosfritt basmjöl
  • 125 gram matfett
  • 1 kryddmått bakpulver
  • 1 msk socker
  • 2 msk vatten

Fyllningen

  • 50 gram matfett
  • 1/2 dl socker
  • 2 ägg
  • 100 gram riven mandelmassa
  • 3-4 äpplen
  • kanel efter behag

Hur gör man?

Pajdegen

Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en smidig pajdeg. Går utmärkt i matberedare.

Låt vila kallt i 30 minuter.

Tryck ut degen med mjölad hand i en pajform.

Förgrädda 10 minuter i 200 grader.

Fyllningen

Smält margarinet.

Tillsätt socker, de söndervispade äggen och mandelmassan.

Sjud under omröring till blandningen tjocknar.

OBS! får ej koka.

Häll fyllningen i pajskalet.

Skala och klyfta äpplena.

Vänd äppelklyftorna i kanel och stick ner dem i smeten.

Grädda i 200 grader 40-45 minuter i ugnens nedre del.

Servera med glass, grädde eller vaniljsås.

Populära recept

Se alla