Scones

Du behöver

  • ca 5 dl fin glutenfri mjölblandning
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 50 g margarin eller smör
  • 1 dl kesella
  • 3/4 dl vatten

Ugnstemperatur

  • 250 grader

Hur gör man?

Lägg mjölblandnigen, bakpluver och salt i en skål. Tillsätt matfettet och hacka samman allt med en kniv eller använd fingrarna. Tillsätt kesella och vatten. Arbeta ihop alltsammans till en deg.

Utbakning

Klicka ut degen till 2 runda kakor på bakpappersklädd plåt. Platta till bullarna med mjölad hand. Doppa en fuktad kniv i den glutenfria mjölblandningen och använd den att skåra degen med. Nagga med gaffel.

Gräddning: Mitt i ugnen, 250 grader, 12-14 minuter.

Låt brödet svalna under bakduk.

Scones är alltid godast när dom är nybakade och lite ljumma. Och dom är himla goda :)

Populära recept

Se alla