Knäckebröd

Du behöver

  • Ingredienser
  • 50 g jäst
  • 50 g margarin Karlshamn mjölkfritt
  • 5 dl vatten
  • 3 dl bovetekross
  • 1 ½dl fibrexflingor
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 msk sirap el. honung
  • 1 tsk salt
  • 6-8 dl Finax grov glutenfri mjölmix

Hur gör man?

Smula ner jästen i degbunken. Smält matfettet. Tillsätt vatten och låt blandningen bli fingervarm, 37 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills den löst sig.

Tillsätt bovete, fibrex och fiberhusk. Rör om och låt blandningen svälla 10 min

Tillsätt sirap/honung och det mesta av mjölmixen. Spar lite till utbakningen. Arbeta degen väl i maskin. Låt den jäsa övertäckt i bunken ca 30 min

Utbakning: strö resten av mjölmixen på bakbordet och knåda degen väl. Dela den i fyra lika stora delar. Kavla varje del direkt på bakplåtspapper till en tunn stor kaka som täcker hela papperet. Arbeta först med vanlig kavel och mot slutet med kruskavel. Sporra eller skär kakan i rektangulära bitar ca 10-15 cm.

Grädda mitt i ugnen 250 grader 10-12 min.

Låt knäckebitarna kallna innan de bryts isär. Lägg bitarna på galler och låt det torka i den

avstängda ugnen med hjälp av eftervärmen, låt ugnsluckan vara lite på glänt.

Populära recept

Se alla