supersaftig kyckling

Du behöver

  • 8 st kycklinglår med skinn
  • 1 st citron
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 färsk chilifrukt
  • 6 msk olja
  • 6 msk soja/alt utan vete
  • 3 msk flytande honung
  • färska örter tex. rosmarin och basilika
  • salt och peppar

Hur gör man?

Blanda soja, olja, honung, finhackad chili, salt och peppar i en plastpåse.

Tvätta citronen och skär i skivor 3-4mm. Skiva vitlöksklyftorna och riv sönder örterna. Lyft skinnet från kycklingen men låt det sitta kvar så att de tblir en "ficka". Fyll med citron, vitlök och örter. Lägg bitarna i påsen med marinad och lägg i kylen i minst en timma.

Sätt ugnen på 200 grader och ställ in en långpanna med lite vatten i längst ner.

Lägg kycklingen på ett väl rengjort galler och ställ in över långpannan. Sänk till 175 grader. Låt kycklingen stå i ca 45 minuter UTAN att öppna luckan (den grillas och ångkokas).

Kolla sen att den är klar i vätskan och lossar från benet, om inte så ställ in ytterligare tid..

Kycklingen blir supersaftig och smarrig!

Tips! Överbliven marinad och en del av vattnet från långpannan blir en god sås med lite matlagningsgrädde el liknande. Koka ner och smaka av med lite buljong.

Servera med en sallad och ris, ENJOY!

Populära recept

Se alla