KLADDKAKA
Du behöver
- 2 ägg
- 2,5 dl socker
- 1,5 dl fin mix (mjölk,vetestärkelse,gluten,ärt/
- bön,sojafri alltså "utan" efter allergi)
- 100-150g mörk mjölkfri choklad
- 100 g mjölk/sojafritt margarin
- 3 msk droste kakao (går bra med likn.)
- smör/margarin ("utan" efter behov) till smörjning av form
- 1 tsk vaniljsocker
Hur gör man?
vispa ägg och socker,vaniljsocker vitt och
pösigt.
smält smöret och bryt chokladen i bitar och
smält i det varma smöret.
Tillsätt kakao och choklad smör blandningen
och rör om, sist mjölmixen. fortsätt och rör i,
ej för häftigt. när smeten är blandad häll i
smord springform(öppningsbar) och grädda i
nedre delen av ugnen i ca 25-30 min.
150-175 grader beroende på ugn.
Servera med "vispad Grädde" se separat
recept!