Lingonbröd (utan mix)

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten
  • 2 dl lingonsylt*
  • ½ msk fänkål
  • 3 msk solrosolja
  • 2 dl Risenta hirsflingor
  • 2 dl Risenta boveteflingor
  • 6 dl Risenta bovetemjöl

*Finns som ekologiskt alternativ.

Hur gör man?

Ljumma vattnet till 37 grader. Rör ut jästen i vattnet.

Blanda i lingonsylt, fänkål och olja. Tillsätt flingorna och rör sist i mjölet. Låt jäsa 45 min.

Smörj och bröa två avlånga formar som rymmer ca 1½ l. Eller använd silikonformar

  • de behöver inte smörjas och bröas. Häll degen i formarna och låt jäsa 30 min.

Grädda i 200 grader ca 35 min. Stjälp ur brödet ur formarna och grädda det upp och ner 10 min.

Populära recept

Se alla