Glutenfria tekakor

Du behöver

  • 40 g jäst (nästan ett helt paket)
  • ½ lite vatten ljummet
  • 75 g margarin /mjölkfritt/sojafritt
  • ½ dl sirap
  • ½ dl pofiber
  • ½ dl linfrö (krossad el hela)
  • 250 g Mixwell fullkornsbrödmix
  • ½ kg ljust basmjöl

Hur gör man?

Smula ner jästen i en bunke. Smält margarin och tillsätt vatten. Låt det bli fingervarmt. Blanda jäst och vätskan. Tillsätt sirap, pofiber, linfrö och det mesta av mjölblandningen. Arbeta ordentligt i maskin. Låt degen jäsa i 30 minuter. Klicka ut 8 klickar på varje plåt med hjälp av skedar. Tryck och nagga ut bullarna så de blir lagom platta, som tekakor ung. Låt jäsa 30 minuter på varm plats. Grädda i ugnen 225 grader ca 8 minuter. Låt kallna under bakduk på ett galler.

Går även att göra korvbröd eller hamburegbröd av detta recept

Populära recept

Se alla