Glutenfria tekakor
Du behöver
- 40 g jäst (nästan ett helt paket)
- ½ lite vatten ljummet
- 75 g margarin /mjölkfritt/sojafritt
- ½ dl sirap
- ½ dl pofiber
- ½ dl linfrö (krossad el hela)
- 250 g Mixwell fullkornsbrödmix
- ½ kg ljust basmjöl
Hur gör man?
Smula ner jästen i en bunke. Smält margarin och tillsätt vatten. Låt det bli fingervarmt. Blanda jäst och vätskan. Tillsätt sirap, pofiber, linfrö och det mesta av mjölblandningen. Arbeta ordentligt i maskin. Låt degen jäsa i 30 minuter. Klicka ut 8 klickar på varje plåt med hjälp av skedar. Tryck och nagga ut bullarna så de blir lagom platta, som tekakor ung. Låt jäsa 30 minuter på varm plats. Grädda i ugnen 225 grader ca 8 minuter. Låt kallna under bakduk på ett galler.
Går även att göra korvbröd eller hamburegbröd av detta recept