Kladdkaka utan ägg
Du behöver
- 150 g mjölkfritt margarin
- 100 g naturell tofu
- 2½ dl strösocker
- 5 msk kakao
- 1 tsk vaniljsocker
- 1½ dl vetemjöl
- eventuellt 2 msk konjak eller likör
- mjölkfritt margarin och ströbröd till formen
Hur gör man?
Sätt ugnen på 150 grader
Smöra och bröa en pajform
Smält margarinet. Mixa smält margarin med strösocker och tofu till en jämn smet, använd gärna stavmixer till detta moment.
Tillsätt siktad kakao, vaniljsocker och siktat vetemjöl till smeten. Vispa med elvisp tills smeten är jämn. Tillsätt eventuellt 2 msk konjak eller likör för smaksättning.
Bred ut smeten i den smörade och bröade pajformen. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. Kakan skall vara rätt lös när du tar ut den.
Låt svalna. Låt gärna kakan vila i kylskåpet i ett dygn innan servering, då håller den ihop bättre. Kan med fördel förvaras i frysen.