Stärkelsesirap

Fråga:

Hej Louise!
Vad görs stärkelsesirap av och skulle det kunna innehålla spår av veteproteiner?
Tack för en bra sida!

Dietistens Svar:

När det gäller Stärkelsesirap. Det gläder oss att Du tycker att sidan är bra.
Stärkelsesirap kan göras av t ex majs-, potatis-, vete- etc.
och behöver inte deklareras med ursprung

Den europeiska stärkelseindustrin har infört en praxis för rening av hydrolysat av vete. Det innebär att slutprodukten får innehålla högst 20 mg gluten/kg. Resthalterna av gluten innebär därför inte någon risk för personer med celiaki. Det är inte heller troligt att veteallergiker reagerar på dessa produkter om de inte är extremkänsliga.

Stärkelsesirap är skrivet av Kerstin Arvidsson, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Stärkelsesirap:

Wasabi till Sushi! >>

Vad är Rapsy ? >>

Mjölk i fisk ? >>

Hudceliaki >>

Tortillamix >>

Temeramjöl och attamjöl >>

Getost >>

Spelt och dinkel ? >>

Leverbiff >>

Istället för tomatsås på pizza vid allergi? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Lactos- kiondenserad mjölk >>

äggviteämne och ägg? >>

Vad är lysozym 1105 ? >>

Vad är Tahini? Allergi mot Tahini? >>

Laktos i pasta >>

Mjölkallergi och proteinpreparat >>

Besvär trots glutenfri kost >>

Proteinintag >>

E412 >>

Rapsy/Frutty >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.