Vad är Xantan E415, E-415, E 415?

Fråga:

Hej, vad är xantan??

Madelene

Dietistens Svar:

När det gäller Vad är Xantan E415, E-415, E 415?. Xantan E415

Xantangummi, förtjocknings- och stabiliseringsmedel som framställs genom bakteriell (bakteriearten Xanthomonas campestris) jäsning av socker. Det får användas till alla sådana livsmedel som får innehålla tillsatser utan mängdbegränsning, utom till torkade livsmedel som är avsedda att tillsättas vatten direkt vid förtäring. Det deklareras förtjockningsmedel xantangummi eller förtjockningsmedel E 415.

Vad är Xantan E415, E-415, E 415? är skrivet av Madelene Roos, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Vad är Xantan E415, E-415, E 415?:

Xantangummi >>

Glutenintolerans (gluten, intolerant) >>

Soja & lactosfria gluten- & vete-fria mjölmixer >>

Tapioka >>

Rapsy matlagningspulver? >>

Gluten i kryddor? >>

Havre, expert uttalande >>

Rapsy Frutty ? >>

Gluten och Glutamin >>

Natriumglutamat, (E621, E 621, E-621, MSG) >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Lactos- kiondenserad mjölk >>

Proteinintag >>

Nässelutslag? >>

Vassle >>

Komjölksproteinallergi och soja. Hönsägg och kyckling. >>

Äggersättning för hårda kakor >>

Spiskummin / kummin >>

Är det gluten i Couscous? >>

Mjölksyran i Rapsyprodukter >>

Mjölk- och äggallergi >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.

Annons

Annons