Soja- och hoisinsås

Fråga:

Hej Louise!
Jag har hudceliaki och undrar om jag kan använda soja- och hiosinsås. Det är nämligen en marinad jag vill använda dom till. Tac för svaret!

Dietistens Svar:

När det gäller Soja- och hoisinsås. Äkta sojasås är analyserad av livsmedelsverket och man har inte funnit gluten i dem.
Hiosinsås däremot är vad jag vet inte testad. Är den fermenterad på samma sätt som sojasås är det troligt att den också är glutenfri, men säker kan man inte vara om den inte är analyserad.
Med vänliga hälsningar

Soja- och hoisinsås är skrivet av Aurelia Kopczynska , svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Soja- och hoisinsås:

Wasabi till Sushi! >>

Vad är Rapsy ? >>

Mjölk i fisk ? >>

Hudceliaki >>

Tortillamix >>

Temeramjöl och attamjöl >>

Getost >>

Spelt och dinkel ? >>

Leverbiff >>

Istället för tomatsås på pizza vid allergi? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Mandelmassa >>

Lecitin vs sojalecitin? >>

Veteallergi-diagnos >>

Allergisk mot Glutenfritt >>

Äpplen ? >>

Mjölksocker ? >>

Getost >>

Tapioka >>

Veteallergi o lupinmjöl >>

Laktos i pasta >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.