Gluten och Cancer

Fråga:

Jag har hört att man fuskar ibland och äter nånting med gluten i så kan det bildas cancer. Är detta sanning?

Dietistens Svar:

När det gäller Gluten och Cancer. När du "fuskar" så uppstår en skada på tarmen och upprepas detta ofta så blir tarmen logiskt nog känsligare för angrepp. Det som är ursprunget till detta är en undersökning där man funnit en högre frekvens av tarmcancer hos obehandlade glutenintoleranta personer. Det är detta som är ett av skälen till att man rekommenderar att hålla en strikt glutenfri diet.

Gluten och Cancer är skrivet av Oskar, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Gluten och Cancer:

Är det gluten i Couscous? >>

Är det gluten i Bovete? >>

Är det gluten i potatis? >>

Är det gluten i havregryn? >>

Är det gluten i ris? >>

Är det gluten i chips? >>

Är det gluten i bulgur? >>

Gluten och alkohol? >>

Havre och sädesallergi ? >>

Gluten i aminosyror? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Stärkelsesirap >>

Gluten maltodextrin >>

Söker recept >>

Gluten i öl >>

Äpplen ? >>

Buffelost >>

Bröd till komjölksallergiker >>

Mjölkallergi och proteinpreparat >>

Gluten i kebab >>

Gluten i aminosyror? >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.