Mjölksocker / laktos

Fråga:

Hej
Min son är mjölkproteinallergisk (bl a). Vi använder mycket buljong i matlagningen. De flytande fonder som finns på marknaden är smakrika och bra, men t ex kalvfonden innehåller "mjölksocker". Varför, undrar man. Och när enbart mjölksocker är angivet - kan jag anta att mjölkprotein saknas i fonden? Laktosen är ju inte samma sak som proteinet?

Dietistens Svar:

När det gäller Mjölksocker / laktos.
Mjölksocker/laktos av hög renhetsgrad som i mediciner innehåller inte mjölkprotein.
Mjölksocker som används i livsmedel kan ha en mindre renhetsgrad varför det kan finnas spår av mjölkprotein kvar. Det beror på hur känslig din son är om han reagerar på denna mängd eller inte.
Att mjölksocker används så flitigt beror på att den har en mjuk sötma som förhöjer och balanserar smaken i många livsmedel.
Med vänliga hälsningar

Mjölksocker / laktos är skrivet av Cecilia Falk , svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Mjölksocker / laktos:

Wasabi till Sushi! >>

Vad är Rapsy ? >>

Mjölk i fisk ? >>

Hudceliaki >>

Tortillamix >>

Temeramjöl och attamjöl >>

Getost >>

Spelt och dinkel ? >>

Leverbiff >>

Istället för tomatsås på pizza vid allergi? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Vad är Rapsy ? >>

Rapsy Frutty produkter ? >>

Camelinaolja >>

Havre för barn ? >>

Är det gluten i bulgur? >>

Kalktillskott till 6-åring med mjölkproteinallergi >>

Soya >>

Laktosfri choklad >>

Laktos i pasta >>

Cikoriarot... >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.