Smakersättning för japansk soya

Fråga:

Finns det något som smakmässigt kan ersätta japansk soja?. Min son har kraftiga reaktioner på sojaprotein, veteprotein, jordnötsprotein samt övriga nötter. Han älskar Koreansk mat och soyan är en av de stora smakbärarna i nästan alla koreanska rätter. Han skulle bli överlycklig om han kunde få äta lite bullgogi igen.
Mvh Anna


Dietistens Svar:

När det gäller Smakersättning för japansk soya. Det som finns är såskulör (sockerkulör) men den är ju knappast en smakmässig ersättning. Det kanske går att krydda upp den med salt och kryddor, det kan ju vara värt att pröva.

Smakersättning för japansk soya är skrivet av Anna, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Smakersättning för japansk soya:

Kostomställning >>

Rapsolja och ärt/bön-allergi? >>

Griljering till skinkan utan ägg, vete och råg? >>

Gluten och jäst allergi >>

Russin ? >>

Näringsbrist vid citrusallergi? >>

Vad ska/kan man äta när man har många allergier? >>

Semla-grädde? >>

Allergisk mot mjölk, soja, ägg m.m >>

Han går inte upp i vikt >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Carobmjöl >>

Vildris >>

Ströbröd >>

Bröd till komjölksallergiker >>

Rapsolja och ärt/bön-allergi? >>

Citronsyra >>

Gluten >>

Vetegroddar - gluten >>

Kaffebönor >>

Nickelallergi ? >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.