Gluten och jäst allergi
Fråga:
Finns det någon bra recept bok/samling på bröd bakat utan gluten och jäst?
Dietistens Svar:
När det gäller Gluten och jäst allergi. Hej Carina
När det gäller detta finns det inte mycket.
Det Du kan göra är tortillas/stekpannebröd och då kan Du använda Mixwell tortillamix eller Rapsy Grundmix för pannkaka (receptet finns bland recepten på allergimat)
Du kan också pröva att baka de bröd utan jäst som finns bland recepten och ersätta mjölet med glutenfritt mjöl. Scones kan Du alltid baka förstås.
Med vänliga hälsningar
Louise Malmberg
Gluten och jäst allergi är skrivet av Carina Nordén, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg
Liknande frågor och svar som Gluten och jäst allergi:
Rapsolja och ärt/bön-allergi? >>
Smakersättning för japansk soya >>
Griljering till skinkan utan ägg, vete och råg? >>
Näringsbrist vid citrusallergi? >>
Vad ska/kan man äta när man har många allergier? >>
Allergisk mot mjölk, soja, ägg m.m >>
Andra aktuella frågor om allergi och diet:
Glutenintolerans (gluten, intolerant) >>
Byta mjöl i vanliga recept till glutenfritt mjölmix >>
Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.