Gluten vs. veteallergi

Fråga:

Hej!

Jag undrar om det finns någon som helst skillnad i vad en glutenintolerant kan äta jämfört med en veteallergiker?

//Åsa

Dietistens Svar:

När det gäller Gluten vs. veteallergi. Glutenintolerans innebär produkter som ligger under gränsvärdet 0,3% gluten i produkten. Veteallergi, beroende på känslighet, kan innebära att man får utesluta all vetestärkelse och kan då alltså inte använda de glutenfria mixerna baserade på vetestärkelse.
Vänliga hälsningar
Louise Malmberg

Gluten vs. veteallergi är skrivet av Åsa Blomkvist, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Gluten vs. veteallergi:

Är det gluten i Couscous? >>

Är det gluten i Bovete? >>

Är det gluten i potatis? >>

Är det gluten i havregryn? >>

Är det gluten i ris? >>

Är det gluten i chips? >>

Är det gluten i bulgur? >>

Gluten och alkohol? >>

Havre och sädesallergi ? >>

Gluten i aminosyror? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Mjölksocker ? >>

Blodbrist >>

Hur känslig? >>

Griljering till skinkan utan ägg, vete och råg? >>

Mjölkal >>

Äggallergi och kaviar >>

Fiberinnehåll i kosten >>

Om glutenfritt bakande/kontaminering >>

Komjölksproteinallergi och soja. Hönsägg och kyckling. >>

Baka sockerfritt bröd >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.

Annons

Annons