Griljering till skinkan utan ägg, vete och råg?

Fråga:

Vi har två pojkar som inte tål ägg.

Den ena pojken tål heller inte vete och råg. Hur ska vi griljera julskinkan? Kan vi ersätta ägget i griljeringen med något annat eller kan vi utesluta ägget helt?

Dietistens Svar:

När det gäller Griljering till skinkan utan ägg, vete och råg?. Ni kan ersätta ägget med margarin, men var snål med margarinet. Blir det för mycket kan paneringen rinna av skinkan när margarinet smälter.

Man kan även ersätta ägget med sirap, här finns ett recept på äggfri griljering till skinka.

God julskinka
önskar Louise

Griljering till skinkan utan ägg, vete och råg? är skrivet av Henrik Persson, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Griljering till skinkan utan ägg, vete och råg?:

Kostomställning >>

Rapsolja och ärt/bön-allergi? >>

Smakersättning för japansk soya >>

Gluten och jäst allergi >>

Russin ? >>

Näringsbrist vid citrusallergi? >>

Vad ska/kan man äta när man har många allergier? >>

Semla-grädde? >>

Allergisk mot mjölk, soja, ägg m.m >>

Han går inte upp i vikt >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Fullvärdig kost vid Nötallergi o korsreaktioner? >>

Jordgubbar? >>

Smördeg ? >>

Gluten och Cancer >>

Finns det hårdost utan mjölkprotein? >>

Svårt att hålla den glutenfria dieten >>

Gluten och alkohol? >>

Alpro sojamjölk >>

Får man synda med en bulle ibland? >>

Skillnad mellan glutenintolerans och vetallergi >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.