Stärkelsesirap, igen.
Fråga:
Jag blir inte riktigt klok på det här med stärkelsesirap (vetebaserat) om man som glutenallergiker kan äta det eller inte. I ett svar säger du att det kan innehålla upp till två procent gluten, och i ett annat svar om man kan äta det i godis svarar du att det går bra. Hur är det med det här egentligen?
Tack också för en jättebra sida, här har jag lärt mig mycket!
Hälsningar/Susanne Adolfsson
Dietistens Svar:
När det gäller Stärkelsesirap, igen.. Hej
Det gläder oss att du har nytta av allergimat.
Glukossirap framställt från vete eller korn anses inte vara någon risk för personer med celiaki. Därför behöver det inte anges om glukossirap är framställt från vete eller korn.
Stärkelsesirap, igen. är skrivet av Susanne Adolfsson, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg
Liknande frågor och svar som Stärkelsesirap, igen.:
Andra aktuella frågor om allergi och diet:
Hamburgerdressing utan tomat i? >>
Natriumglutamat, (E621, E 621, E-621, MSG) >>
Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.