Majsbröd
Fråga:
Hej!
Jag undrar om du har något recept på majsbröd. Det ser så gott ut med den gula färgen. Min 8-åring har tröttnat på allergibrödet. Han är allergisk mot vete, mjölk, soja, ägg, fisk, jordnöt mandel bl a.
Dietistens Svar:
När det gäller Majsbröd. Jag föreslår att Du blandar det vanliga mjölet med majsmjöl. Det är svårt att baka på enbart majsmjöl.
Ta två tredjedelar av det vanliga mjölet och en tredjedel majsmjöl.
Med vänliga hälsningar
Majsbröd är skrivet av Lena Pallgren , svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg
Liknande frågor och svar som Majsbröd:
Istället för tomatsås på pizza vid allergi? >>
Andra aktuella frågor om allergi och diet:
Gluten i Kellogg´s cornflakes >>
Parmesan till mjölkproteinallergisk >>
Glutenintolerans (gluten, intolerant) >>
Ska jag helt sluta med mjölk? >>
Undrar om sojaintolerans/allergi(?) >>
Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.