Majsbröd

Fråga:

Hej!
Jag undrar om du har något recept på majsbröd. Det ser så gott ut med den gula färgen. Min 8-åring har tröttnat på allergibrödet. Han är allergisk mot vete, mjölk, soja, ägg, fisk, jordnöt mandel bl a.


Dietistens Svar:

När det gäller Majsbröd. Jag föreslår att Du blandar det vanliga mjölet med majsmjöl. Det är svårt att baka på enbart majsmjöl.
Ta två tredjedelar av det vanliga mjölet och en tredjedel majsmjöl.
Med vänliga hälsningar

Majsbröd är skrivet av Lena Pallgren , svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Majsbröd:

Wasabi till Sushi! >>

Vad är Rapsy ? >>

Mjölk i fisk ? >>

Hudceliaki >>

Tortillamix >>

Temeramjöl och attamjöl >>

Getost >>

Spelt och dinkel ? >>

Leverbiff >>

Istället för tomatsås på pizza vid allergi? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Spelt och dinkel ? >>

Mjölkfri hårdost >>

Gluten i Kellogg´s cornflakes >>

Halstabletter >>

Laktosmonohydrat >>

Parmesan till mjölkproteinallergisk >>

Glutenintolerans (gluten, intolerant) >>

Nöt- och mandelallergi >>

Ska jag helt sluta med mjölk? >>

Undrar om sojaintolerans/allergi(?) >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.