Allergi

Fråga:

Hej!

I väntan på en grundlig allergiutredning försöker jag äta det som jag kan tåla.Mjölkfritt äter jag sedan många år tillbaka, och nu även glutenfritt (efter att jag har magrat så mycket) trots att tester inte pekar på glutenintolerans (det är kanske veteallergi). Det har blivit bättre med magen och de ständiga diarréena är borta. Men, jag reagerar fortfarande på något i maten: sojaprodukter, bönor, ärtor, äpplen, tomater; när jag äter jordnötter och mandel har jag svårt att svälja och mina ögon blir irriterade. Så,jag undrar nu finns det något samband mellan dem?

Hälsningar,
Klara

Dietistens Svar:

När det gäller Allergi. Äpplen och mandel är släkt med björk och en ganska
vanlig korsreaktion hos björkpollenallergiker som kallas parabjörkallergi.
Jordnötter hör till ärt-/ bönsläktet
Det kanske förklarar en del av dina undringar

Allergi är skrivet av klara relic, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Allergi:

Wasabi till Sushi! >>

Vad är Rapsy ? >>

Mjölk i fisk ? >>

Hudceliaki >>

Tortillamix >>

Temeramjöl och attamjöl >>

Getost >>

Spelt och dinkel ? >>

Leverbiff >>

Istället för tomatsås på pizza vid allergi? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Gluten >>

Mjölkproteinallergi >>

Merkostnadsersättning vid laktosintolerans? >>

Vitaminer >>

Havre för barn ? >>

Maltextrakt ? >>

Testa vetestärkelse >>

Frukt >>

Profylac-ersättning >>

Rapsy/Frutty >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.