Choklad

Fråga:

Jag har en 2½ årig son som inte tål, baljväxter, ägg, kaviar, räkor och jordnötter. Nu tror jag även att han är överkänslig mot choklad. Han får diarré och blir röd runt munnen. Vad är det i chokladen som gör att han reagerar? Kan denna överkänslighet växa bort? Mycket tacksam för svar.

Dietistens Svar:

När det gäller Choklad. Hej
Det är vanligt med överkänslighet för kakao hos barn så det troligaste är att det är kakaon. Hos små barn är prognosen god så det går ofta över. Baljväxter (mest soja)/jordnötter däremot kvarstår hos många.
för att ge dig ett mer exakt svar behöver jag ingrediensförteckningen i den choklad han åt.
Med vänliga hälsningar
Louise Malmberg

Choklad är skrivet av Klara Rundblom, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Choklad:

Wasabi till Sushi! >>

Vad är Rapsy ? >>

Mjölk i fisk ? >>

Hudceliaki >>

Tortillamix >>

Temeramjöl och attamjöl >>

Getost >>

Spelt och dinkel ? >>

Leverbiff >>

Istället för tomatsås på pizza vid allergi? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Gluten >>

Havremjölk m.m >>

Loprofin Äggersättning utan inrådan från läkare? >>

Merkostnadsersättning vid laktosintolerans? >>

Matlagningskurs? >>

Mag-och tarm specialister? >>

Soya >>

Vete >>

Proteinintag >>

Griljering till skinkan utan ägg, vete och råg? >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.

Annons

Annons