Skillnad mellan glutenintolerans och vetallergi

Fråga:

Hej
Är man mer känlsig/allergisk(mot fler produkter) om man är veteallergiker än gluten, eller är det tvärt om?

Dietistens Svar:

När det gäller Skillnad mellan glutenintolerans och vetallergi. Vid veteallergi kan man reagera på alla livsmedel som innehåller produkter från vete, det beror på den individuella känsligheten. En veteallergiker kan äta korn, råg och havre.

Vid glutenintolerans kan man använda produkter av vete som ligger under en viss gräns när det gäller proteininnehåll. Vid glutenintolerans gäller detta både vete, råg och korn (samt ev. havre för vissa)

Skillnad mellan glutenintolerans och vetallergi är skrivet av Elin Olsson, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg


Liknande frågor och svar som Skillnad mellan glutenintolerans och vetallergi:

Är det gluten i Couscous? >>

Är det gluten i Bovete? >>

Är det gluten i potatis? >>

Är det gluten i havregryn? >>

Är det gluten i ris? >>

Är det gluten i chips? >>

Är det gluten i bulgur? >>

Gluten och alkohol? >>

Havre och sädesallergi ? >>

Gluten i aminosyror? >>


Andra aktuella frågor om allergi och diet:

Vetestärkelse >>

Kostbidrag för Laktos >>

Äggallergi och kyckling >>

Vad är Tahini? Allergi mot Tahini? >>

Mjölksocker ? >>

Stärkelsesirap, igen. >>

Vetestärkelse/gluten... vad är det jag inte tål? >>

Äggallergisk, kan man äta kyckling? >>

Frukt >>

Havre till barn? >>




Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.