Vetestärkelse/gluten... vad är det jag inte tål?
Fråga:
Fick reda på av läkaren i aprill ( efter en massa utredningar) att jag hade sojaproteinallergi, latexallergi.. och troligtvis någon form av glutenallergi (inget syntes på biopsin, men jag mår uselt om jag får i mig vete, råg etc... och jag hade desstuom undvikit gluten i 6 ånader innan biopsin.. pga att jag mådde så dåligt) + lactosöverkänslighet ( kan bryta ner.. men mår dåligt.. reagerar även i halsen om det är vasslepulver o dyl direkt på tex chips) .
Kan det vara så att jag istället för glutenallergiker är veteallergiker??? inget pricktest gjordes på detta och jag mår inte heller så värst bra av att ära "glutenfritt" som innehåller vetestärkelse.. även om jag inte blir riktigt lika dålig utav det. (ont i magen, lös mage mår illa.. etc håller i sig olika länge beroende på hur mycket jag ätit.. 2 mackor kan ge mig obehag i 1 månad... ett bett på en kaka.. 3 dagar.. ) Mår även dåligt av att dricka öl.. och klarar bara av en whiskey om inte magen skall däcka för mycket.
/carcrazy
Dietistens Svar:
När det gäller Vetestärkelse/gluten... vad är det jag inte tål?. Det kan vara allergi (illamående och "reagerar i halsen" pekar mer åt det hållet) för mjölkprotein och sädesslagen.
Ta kontakt med läkare och dietist för att få hjälp att reda ut det.
Med vänliga hälsningar
Louise Malmberg
Vetestärkelse/gluten... vad är det jag inte tål? är skrivet av Pia Lauren, svaret är granskat av Leg Dietist Louise Malmberg
Liknande frågor och svar som Vetestärkelse/gluten... vad är det jag inte tål?:
Istället för tomatsås på pizza vid allergi? >>
Andra aktuella frågor om allergi och diet:
Vad är Tahini? Allergi mot Tahini? >>
Detta är en avdelning på allergimat.com som är under arbete och förnyelse.