Gaffelkaka med Bovetemjöl

Gaffelkaka med Bovetemjöl

Du behöver

  • 100 g pumpakärnor
  • 2,5 dl bovetemjöl
  • 1 dl färdigkokta kikärtor
  • 0,7 dl rapsolja
  • 0,5 dl rårörsocker
  • 1 tsk bakpulver

Hur gör man?

Mal eller hacka pumpakärnorna mycket fint.

Arbeta samman alla ingredienser till en smidig deg.

Rulla degen till ungefär 3 cm tjocka längder och låt dem vila svalt i ca 1 h.

Skär rullarna i 0,5 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt.

Doppa en gaffel i kallt vatten och platta till kakorna genom att göra rutmönster.

Grädda i 200 grader i 7-8 min.

Låt kakorna svalna något på plåten.

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons