Fylld filé

Du behöver

  • 1 fläskfilé 500-600 g
  • olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 75 g salami i tunna skivor av valfri sort (kontrollera innehållet)
  • 50 g marinerade soltorkade tomater 6-7 stycken (kontrollera marinaden)
  • några kvistar färsk rosmarin eller 1 tsk torkad

GRÖNSAKER

  • 4 paprikor
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt & peppar
  • 1 bunt rucolasallad ca 50 g

Hur gör man?

Sätt ugnen på 200°C.

Kärna ur paprikorna och skala vitlöken. Skär allt i bitar. Lägg det på ett stort ugnssäkert fat. Häll på lite olja och salta och peppra. Stek grönsakerna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Bryn under tiden filén i olivolja i en het stekpanna. Salta och peppra. Skär djupa skåror i köttet med ca 1 cm mellanrum. Lägg en vikt salamiskiva, en halv soltorkad tomat och en rosmarinkvist i varje skåra.

Lägg köttet på samma fat som grönsakerna och stek i 15–20 minuter.

Servera med kokt glutenfri pasta eller klyftpotatis.

Populära recept

Se alla