Falsk tosca
Annons
Du behöver
- 4 ägg
- 6 dl strösocker
- 3 dl glutenfri mjölmix utan mjölk
- 8 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm salt
- 175 g smält mjölkfritt margarin
Tosca smeten
- 75 g smält mjölkfritt margarin
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl havregrädde
- 1 dl sirap
- 1 påse kokos
Hur gör man?
Vispa ägg och socker.
Tillsätt mjöl,bakpulver, kakao,vaniljsocker,salt och margarin.
Grädda i långpanna med bakplåtspapper 12-15min i 200grader.
Gör under tiden toscasmeten,blanda ingredienserna i en kastrull och låt koka ihop en stund. Bred smeten över kakan och grädda igen i 10min.Låt kallna och skär i bitar.
Angående havre och gluten
Resultatet av ett antal kliniska studier talar för att havre kan ingå i kosten hos de allra flesta med celiaki. Det stöds av vunna patienterfarenheter, havres olika positiva egenskaper samt det faktum att havre aldrig entydigt visats vara skadligt vid celiaki.
Det ska vara helt frivilligt att låta havre ingå i behandlingen av celiaki. Det ska baseras på ett personligt ställningstagande och bör ske i samråd med behandlande läkare, med dokumentation och uppföljning som ett naturligt led i en patient-läkarrelation.


