Falsk tosca

Du behöver

  • 4ägg
  • 6dl strösocker
  • 3dl glutenfri mjölmix utan mjölk efter allergi
  • 8msk kakao
  • 2tsk vaniljsocker
  • 2krm salt
  • 175g smält mjölkfritt margarin(keiju)

tosca smeten

  • 75g smält mjölkkfritt margarin(keiju)
  • 2dl strösocker
  • 1,5dl oatly havregrädde
  • 1dl sirap
  • 1påse cocos

Hur gör man?

Vispa ägg och socker.

Tillsätt mjöl,bakpulver, kakao,vaniljsocker,salt och margarin.

Grädda i långpanna med bakplåtspapper 12-15min i 200grader.

Gör under tiden toscasmeten,blanda ingredienserna i en kastrull och låt koka ihop en stund. Bred smeten över kakan och grädda igen i 10min.Låt kallna och skär i bitar.

Angående havre och gluten

Resultatet av ett antal kliniska studier talar för att havre kan ingå i kosten hos de allra flesta med celiaki. Det stöds av vunna patienterfarenheter, havres olika positiva egenskaper samt det faktum att havre aldrig entydigt visats vara skadligt vid celiaki.

Det ska vara helt frivilligt att låta havre ingå i behandlingen av celiaki. Det ska baseras på ett personligt ställningstagande och bör ske i samråd med behandlande läkare, med dokumentation och uppföljning som ett naturligt led i en patient-läkarrelation.

Populära recept

Se alla