Het köttfärsrisotto
Du behöver
- 4 portioner nykokt varmt ris
- 1 msk matolja
- 1 strimlad gul lök
- 1 liten strimlad purjolök
- 400g nötfärs
- 1 strimlad selleristjälk
- 1 grönsaksbuljongtärning (kontrollera innehållet)
- 1 dl vatten
- 1/2 burk passerade tomater
- 2 msk tomatpuré
- lite örtsalt (kontrollera innehållet)
- några stänk tabasco
- 1 strimlad röd paprika
- 1 strimlad grön paprika
- äggulor (uteslutes om äggfritt)
- klippt persilja
Hur gör man?
Håll det kokta riset varmt. Fräs upp lök, purjolök och färs i oljan, bryn lätt och finfördela. Rör i selleristrimlor, smula i buljongtärningen och späd med lite vatten.
Rör i passerade tomater och tomatpuré. Smaka av med örtsalt och tabasco.
Vänd sist ner paprikastrimlorna och låt dem bara mjukna av värmen.
Rör i riset och blanda väl. Knäck äggen och skilj gulor och vitor. Ställ skalhalvor med gulor i risotton. Garnera med persilja.
Tar ca 15 min.
Ur Matmagasinet nr 10/00
Prenumerera på tidningen med över 100 recept varje månad.
Även Gluten & Laktosfritt.
Tel 042- 17 38 00, [email protected]