Het köttfärsrisotto

Du behöver

  • 4 portioner nykokt varmt ris
  • 1 msk matolja
  • 1 strimlad gul lök
  • 1 liten strimlad purjolök
  • 400g nötfärs
  • 1 strimlad selleristjälk
  • 1 grönsaksbuljongtärning (kontrollera innehållet)
  • 1 dl vatten
  • 1/2 burk passerade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • lite örtsalt (kontrollera innehållet)
  • några stänk tabasco
  • 1 strimlad röd paprika
  • 1 strimlad grön paprika
  • äggulor (uteslutes om äggfritt)
  • klippt persilja

Hur gör man?

Håll det kokta riset varmt. Fräs upp lök, purjolök och färs i oljan, bryn lätt och finfördela. Rör i selleristrimlor, smula i buljongtärningen och späd med lite vatten.

Rör i passerade tomater och tomatpuré. Smaka av med örtsalt och tabasco.

Vänd sist ner paprikastrimlorna och låt dem bara mjukna av värmen.

Rör i riset och blanda väl. Knäck äggen och skilj gulor och vitor. Ställ skalhalvor med gulor i risotton. Garnera med persilja.

Tar ca 15 min.

Ur Matmagasinet nr 10/00

Prenumerera på tidningen med över 100 recept varje månad.

Även Gluten & Laktosfritt.

Tel 042- 17 38 00, [email protected]

Populära recept

Se alla