Jordnötskakor

Du behöver

  • 200g smör eller mjölkfritt margarin efter allergi,
  • 2 dl strösocker,
  • 1 dl brun farin,
  • 2 ägg,
  • 5 dl ljus glutenfri mjölmix efter allergi,
  • 1 tsk bakpulver,
  • 1 tsk vaniljsocker,
  • 1 /2 dl kakao,
  • 2 1 /2 dl grovhackade jordnötter.
  • Garnering : 1 1/2 dl jordnötter.

Hur gör man?

Rör samman smör, sockret och farinsocker.

Rör ner äggen ett i taget och rör smeten slät.

Tillsätt dom torra ingredienserna och rör samman allt ordentligt.

Rulla till ca 40 bollar och lägg ut på 2 plåtar.

Tryck ner några halverade jordnötter i varje kaka.

Grädda i 200 c i ca 10 min.

Populära recept

Se alla