Annas kladdfria bröd.

Du behöver

  • 1 pkt (50g) jäst,
  • 5 dl mjölk, mjölkersättning eller vatten,
  • 1/2 dl olja tex rapsolja,
  • 1 msk fiberhusk,
  • 1/2 dl pofiber,
  • 1 1/2 tsk salt,
  • 1 tsk anis,
  • 1 tsk fänkål,
  • 1/2 dl ljus sirap,
  • 5 dl ljus glutenfri mjölmix, mjölkfritt
  • 5 dl grov glutenfri mjölmix, mjölkfritt

Hur gör man?

Smula jästen och värm mjölk eller vatten till 37c och häll över jästen.

Tillsätt olja och fiberhusk.

Låt svälla 10 min.

Lägg i pofiber, salt, kryddor,sirap och mjölet i omgångar tills degen blir blank och smidig.

Dela degen i 5 bitar och forma till runda bullar.

Lägg på bakplåtspapper på 2 plåtar.

Platta nu till bullarna så det blir 16 cm i diameter.

Ta ut ett litet hål i varje bröd.

Låt nu bröden jäsa 40 min under bakhandukar.

Nagga med gaffel och grädda i 225 c i ca 15 min.

Låt bröden svalna under bakhanduk. Bröden kan frysas.

Populära recept

Se alla