Annas kladdfria bröd.
Du behöver
- 1 pkt (50g) jäst,
- 5 dl mjölk, mjölkersättning eller vatten,
- 1/2 dl olja tex rapsolja,
- 1 msk fiberhusk,
- 1/2 dl pofiber,
- 1 1/2 tsk salt,
- 1 tsk anis,
- 1 tsk fänkål,
- 1/2 dl ljus sirap,
- 5 dl ljus glutenfri mjölmix, mjölkfritt
- 5 dl grov glutenfri mjölmix, mjölkfritt
Hur gör man?
Smula jästen och värm mjölk eller vatten till 37c och häll över jästen.
Tillsätt olja och fiberhusk.
Låt svälla 10 min.
Lägg i pofiber, salt, kryddor,sirap och mjölet i omgångar tills degen blir blank och smidig.
Dela degen i 5 bitar och forma till runda bullar.
Lägg på bakplåtspapper på 2 plåtar.
Platta nu till bullarna så det blir 16 cm i diameter.
Ta ut ett litet hål i varje bröd.
Låt nu bröden jäsa 40 min under bakhandukar.
Nagga med gaffel och grädda i 225 c i ca 15 min.
Låt bröden svalna under bakhanduk. Bröden kan frysas.