Mariakaka
Du behöver
Kaksmet
- 3 dl vetemjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 1,5 dl socker
- 75 gram smör
- 1,5 dl gräddmjölk
Glasyr
- 5 msk smör ( ca 75 gram)
- 2 hg florsocker ( ca 3,5 dl)
- 1 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 3 msk kallt kaffe
- Pärlsocker
Hur gör man?
Blanda torrvarorna till kaksmeten.
Smula ned smöret. tillsätt mjölken.
Häll i smörjd och mjölad form.
Grädda i ca 200 grader
Kakan är färdig då den fått en gyllenbrun färg.
Låt den stå en stund innan du glasserar.
Glassyr
Blanda torrvaror
Tillsätt kaffet
Värm smöret och tillsätt det
Blanda och pensla på kakan medan den är varm. Obs. Ej för varm, då rinner glasyren av.
Strö över pärlsocker och låt svalna.