Mariakaka

Du behöver

Kaksmet

  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 dl socker
  • 75 gram smör
  • 1,5 dl gräddmjölk

Glasyr

  • 5 msk smör ( ca 75 gram)
  • 2 hg florsocker ( ca 3,5 dl)
  • 1 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 msk kallt kaffe
  • Pärlsocker

Hur gör man?

Blanda torrvarorna till kaksmeten.

Smula ned smöret. tillsätt mjölken.

Häll i smörjd och mjölad form.

Grädda i ca 200 grader

Kakan är färdig då den fått en gyllenbrun färg.

Låt den stå en stund innan du glasserar.

Glassyr

Blanda torrvaror

Tillsätt kaffet

Värm smöret och tillsätt det

Blanda och pensla på kakan medan den är varm. Obs. Ej för varm, då rinner glasyren av.

Strö över pärlsocker och låt svalna.

Populära recept

Se alla