Mandelmuffins

Mandelmuffins

Annons

Du behöver

  • 1 1/2 dl sötmandel
  • 100g florsocker
  • 75g mjukt mjölk- och sojafritt margarin
  • 2 ägg
  • 2 msk potatismjöl

Annons

Hur gör man?

  1. Skålla, skala och mal mandeln. Sikta florsockret och blanda med den malda mandeln. Arbeta in det mjuka smöret.

  2. Vispa upp äggen och blanda i samtidigt med mjölet. Rör smeten jämn. Fördela smeten till 2/3 i smorda muffinsformar eller i folie/pappers-formar.

  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 200 grader ca 15 min tills de känns torra med sticka. Fukta gärna de avsvalnade muffinsen med likör och glasera med florsockerglasyr. Rosta flagad mandel i torr panna och strö över.

Ur Matmagasinet nr 10/00

Prenumerera på tidningen med över 100 recept varje månad.

Även Gluten & Laktosfritt.

Tel 042- 17 38 00, [email protected]

Annons

Populära recept

Se alla

Annons

Annons