Mandelmuffins

Du behöver

  • 1 1/2 dl sötmandel
  • 100g florsocker
  • 75g mjukt mjölk- och sojafritt margarin
  • 2 ägg
  • 2 msk potatismjöl

Hur gör man?

  1. Skålla, skala och mal mandeln. Sikta florsockret och blanda med den malda mandeln. Arbeta in det mjuka smöret.

  2. Vispa upp äggen och blanda i samtidigt med mjölet. Rör smeten jämn. Fördela smeten till 2/3 i smorda muffinsformar eller i folie/pappers-formar.

  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 200 grader ca 15 min tills de känns torra med sticka. Fukta gärna de avsvalnade muffinsen med likör och glasera med florsockerglasyr. Rosta flagad mandel i torr panna och strö över.

Ur Matmagasinet nr 10/00

Prenumerera på tidningen med över 100 recept varje månad.

Även Gluten & Laktosfritt.

Tel 042- 17 38 00, [email protected]

Populära recept

Se alla