Start Müsli
Du behöver
- 5 dl glutenfritt havregryn
- 1 dl krossat linfrö
- 1 dl brun farin
- 1 dl fibrex
- 1 dl hackad mandel
- 1 dl kokos
- 1 dl solrosfrö
- pofiber
- russin
- torkade frukter
- etc… häll i det som faller i smaken
- 1 dl olja (valfri)
- 1 dl honung
Hur gör man?
Om havre i den glutenfria kosten: läs
http://www.allergimat.com/page.asp?id=413
Blanda alla torra ingredienser i en långpanna. Koka upp olja och honung under omrörning. När det precis kokar upp, låt det bara koka tills det blir ett vitt skum, det går jättefort (rör hela tiden). Ringla det sedan över de torra ingredienserna i långpannan. Rör om så att allt får oljan och honungen på sig. Allt måste inte vara blött, men ändå inte snustorrt.
Ställ plåten i ugnen, 125 grader. Rör om då och då. Klart när allt fått lite färg, 30-60 min (beroende på hur stor sats man gör).
Det här receptet blir så gott, så nu har vi slutat köpa flingor till familjen. Vi gör en glutenfri sats och en sats med gluten! Müslin kan jämföras med müslin "Start" som man köper i mataffärer.