Klassisk pyttipanna

Du behöver

  • ca 10 råskalade, tärnade potatisar
  • 2 gula lökar
  • 400g oxfile
  • rapsolja till stekning
  • 1 tsk salt
  • lite peppar
  • Till servering
  • 4 råa äggulor (uteslutes vid äggfritt)
  • inlagda rödbetor
  • minigurkor

Hur gör man?

  1. Tärna fint och stek varje ingrediens för sig. Börja med potatisen som smakar bäst om den råsteks mjuk.

Salta tärningarna lätt.

  1. Stek löken sakta. Späd med 1/2 dl vatten så får den fin färg. Stek köttet sist, salta och peppra.

  2. Lägg upp pyttens olika ingredienser i grupper tillsammans med rödbetor och små gurkor. Placera äggulor i skalhalvor mitt i.

Ur Matmagasinet nr 11/00

Prenumerera på tidningen med över 100 recept varje månad.

Även Gluten & Laktosfritt.

Tel 042- 17 38 00, [email protected]

Populära recept

Se alla