Klassisk pyttipanna
Du behöver
- ca 10 råskalade, tärnade potatisar
- 2 gula lökar
- 400g oxfile
- rapsolja till stekning
- 1 tsk salt
- lite peppar
- Till servering
- 4 råa äggulor (uteslutes vid äggfritt)
- inlagda rödbetor
- minigurkor
Hur gör man?
- Tärna fint och stek varje ingrediens för sig. Börja med potatisen som smakar bäst om den råsteks mjuk.
Salta tärningarna lätt.
-
Stek löken sakta. Späd med 1/2 dl vatten så får den fin färg. Stek köttet sist, salta och peppra.
-
Lägg upp pyttens olika ingredienser i grupper tillsammans med rödbetor och små gurkor. Placera äggulor i skalhalvor mitt i.
Ur Matmagasinet nr 11/00
Prenumerera på tidningen med över 100 recept varje månad.
Även Gluten & Laktosfritt.
Tel 042- 17 38 00, [email protected]