Skurna chokladkakor
Du behöver
- 2 1/2 dl socker
- 7 dl fin gluten- och mjölkfri mjölmix
- 4 msk kakao
- 1/2-1 tsk laktos- och mjölkproteinfritt bakpulver (den mindre mängden till sempermix)
- 1 msk vaniljsocker
- 200 gr mjölkfritt margarin
- 1 ägg
- Pensling: ägg och pärlsocker (ev hackad mandel)
Hur gör man?
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Hacka samman dem med smör/margarin på bakbordet till en smulig massa. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en smidig deg.
Dela den i 8 lika stora delar. Rulla ut till längder. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta till längderna lite, pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och ev mandel.
Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.
Skär längderna varma i sneda bitar.