Skurna chokladkakor

Du behöver

  • 2 1/2 dl socker
  • 7 dl fin gluten- och mjölkfri mjölmix
  • 4 msk kakao
  • 1/2-1 tsk laktos- och mjölkproteinfritt bakpulver (den mindre mängden till sempermix)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 200 gr mjölkfritt margarin
  • 1 ägg
  • Pensling: ägg och pärlsocker (ev hackad mandel)

Hur gör man?

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Hacka samman dem med smör/margarin på bakbordet till en smulig massa. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en smidig deg.

Dela den i 8 lika stora delar. Rulla ut till längder. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta till längderna lite, pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och ev mandel.

Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.

Skär längderna varma i sneda bitar.

Populära recept

Se alla