
Skurna chokladkakor
Du behöver
- 2½ dl socker
- 7 dl gluten- och mjölkfri mjölmix
- 4 msk kakao
- ½–1 tsk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 200 g mjölkfritt margarin
- 1 ägg
Pensling
- ägg
- pärlsocker
- hackad mandel (valfritt)
Hur gör man?
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Hacka samman dem med smör/margarin på bakbordet till en smulig massa. Tillsätt ägget och blanda snabbt ihop till en smidig deg.
Dela den i 8 lika stora delar. Rulla ut till längder. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Platta till längderna lite, pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och ev mandel.
Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.
Skär längderna varma i sneda bitar.
Annons