Bovetebröd
Du behöver
- 2½ dl bovetemjöl
- ½ tsk salt
- 4 msk margarin/ mjölkfritt marg/ mjölk-sojafritt marg.
- 3-4 msk socker
- 2 st äggulor
- 1½ dl mjölk eller ½dl Rapsy Matlagningspulver+ 1 dl vatten
- 2½ msk fruktmos (kontrollera innehållet)
- 2 st äggvitor
- 2 tsk bakpulver
Hur gör man?
Blanda bovetemjöl, salt & bakpulver. Rör margarin, socker och äggulor pösigt. Blanda i mjölblandningen, mjölken/mjölkersättningen och fruktmoset. Vänd därefter ned de till hårt skum vispade äggvitorna. Häll smeten i väl smord avlång brödform, mjölad med rismjöl och grädda i ugn, 200 grader ca 45 minuter. När 10 minuter återstår av gräddningstiden: stjälp upp brödet ur formen och grädda brödet upp och ner utan form.