Lussekatter

Du behöver

  • 1,5 påse saffran
  • 75 g jäst
  • 150 g sojafritt margarin
  • 5 dl mjölk
  • 2 msk FiberHusk
  • 2 dl socker
  • 2 krm salt
  • 2 dl Kesella
  • (ev. kardemumma)
  • 15-16 dl fin glutenfri mix

Hur gör man?

Stöt saffranet med sockerbit i mortel. Smula ner jästen i degbunken. Smält matfettet. Tillsätt mjölken och låt den bli fingervarm, 37°. Häll degspadet över jästen och tillsätt fiberHusk.

Rör om och låt svälla ca 10 minuter.

Tillsätt socker, salt, Kesella och det mesta av mjölblandningen.

Arbeta degen kraftigt, gärna i maskin. Låt degen jäsa 30 min. före utbakningen.

Dela degen i mindre bitar och forma dem till lussekatter. Garnera med russin som fått svälla i vatten. Låt jäsa i 20 minuter. Grädda i 225° i mitten av ugnen ca 10 minuter.

Populära recept

Se alla