Lussekatter
Du behöver
- 1,5 påse saffran
- 75 g jäst
- 150 g sojafritt margarin
- 5 dl mjölk
- 2 msk FiberHusk
- 2 dl socker
- 2 krm salt
- 2 dl Kesella
- (ev. kardemumma)
- 15-16 dl fin glutenfri mix
Hur gör man?
Stöt saffranet med sockerbit i mortel. Smula ner jästen i degbunken. Smält matfettet. Tillsätt mjölken och låt den bli fingervarm, 37°. Häll degspadet över jästen och tillsätt fiberHusk.
Rör om och låt svälla ca 10 minuter.
Tillsätt socker, salt, Kesella och det mesta av mjölblandningen.
Arbeta degen kraftigt, gärna i maskin. Låt degen jäsa 30 min. före utbakningen.
Dela degen i mindre bitar och forma dem till lussekatter. Garnera med russin som fått svälla i vatten. Låt jäsa i 20 minuter. Grädda i 225° i mitten av ugnen ca 10 minuter.