Muslibröd
Du behöver
- 50g jäst,
- 5 dl kall mjölk,
- 1 1/2 msk fiberhusk,
- 2 msk olja,
- 1 1/2 tsk salt,
- ca 1 liter fin glutenfri mjölblandning och
- 2 1/2 dl musli tex finax glutenfria.
Hur gör man?
Smula jästen i en degbunke.
Häll på den kalla mjölken och rör tills jästen löst sig.
Tillsätt olja, fiberhusk och salt.
Rör om och låt blandningen stå 10 min.
Blanda i musli och det mesta av mjölet.
Arbeta i maskin kraftigt. Häll i resten av mjölet. Degen blir lös.
Klicka med hjälp av skedar ut 16 bröd. Ta lite mjöl på händerna och platta till så det blir fina bullar.
Täck med bakduk och låt jäsa 1 timma.
Grädda i 250 c i ca 8-10 min.
Går bra att frysa.